Направете го Вашиот престој незаборавен. Битола и околината Ви нудат голем број на активности и места за посета, кои ќе ве натераат да останите барем ден плус од она што првично го планиравте.

Во близина на соби Викторија

Не пропуштајте во Битола

Bitola Museum

Битолски музеј

На 10 минути пешачење од соби Викторија, не пропуштајте да ги посетите постојаната поставка и спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк.

Heraclea Lyncestis

Хераклеа Линкестис

На 2.4 км од соби Викторија е лоциран археолошкиот локалитет Хераклеа, Линкестис.

Pelister National Park

Национален парк Пелистер

Националниот парк Пелистер е лоциран на 15 км од Битола и на посетителите им нуди голем број на активности и места за посета.

Clock Tower

Историја на Битола

Во текот на историјата, во зависност од владетелите, градот Битола имал многу имиња. Словенскиот назив за градот, Битола, потекнува од зборот Обител... (прочитајте повеќе...)

Активности

Тури со водич

Bitola city tour

Битола - центар

Приватна тура со туристички водич низ центарот на Битола

Планинарење до Големо езеро Пелистер

Големо езеро е едно од најстарите и највисоки глацијални планински езера во Македонија на 2218 метри надморска висина.

Тура низ Македонија - почеток од Скопје

Кружна тура низ западниот дел на Македонија, со посета на Водно, Тиквеш, Битола, Преспа, Галичица, Охрид и манастирот Св. Наум

Само-водечки тури низ регионот Мариово

Mariovo - self guided tours

Во близина на Битола